Negresă cu cremă de brânză (urdă)

de diaconta in Prajituri, 7 Sep 2014 | 6467 vizualizari

 

O reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă, iar în combinaţie cu brânza, nu poate fi decât delicioasă. Eu am folosit urdă pentru că este dulce, are o textură foarte cremoasa şi nu înmoaie blatul cât timp stă la cuptor. Puteţi însă să folosiţi brânză de vaci sau mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat negresa:
  • 150 g unt
  • 300 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Ingrediente crema de brânza:
  • 50 g urdă
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Coaja de lamâie
  • vanilie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu cremă de brânză (urdă):

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.

Am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu  sarea si praful de copt si am încorporat-o cu ajutorul unui tel în amestecul ciocolatos.

Am pus compozitia în tava de 30x20 cm în care am pus hârtie de copt.

Urda am mixat-o cu zaharul si oul batut.

Am pus coaja de lamâie si vanilia.

Am luat cu lingura din crema de brânza si am pus din loc în loc peste compozitia de blat.

Am amestecat putin deasupra brânza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am portionat dupa ce s-a racit.

 

 

 

Să aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu cremă de brânză (urdă)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa (No. 400)